Egészségünk megőrzéséhez négy fontos dologra van szükség.

Első a  pozitív gondolkodás:

Ezt említem első helyen,hisz enélkül a másik háromnak nem sok az értelme.

Mindenek előtt azt kell eldönteni,hogy jó-e nekünk ahogy jelenleg élünk,vagyis van-e értelme az életünknek.

Sajnos sok ötven év körüli ember gondolkodik úgy,hogy neki már úgy is mindegy,a gyerekek kirepültek,a házastársukkal a kapcsolat elfásult,belefáradtak az életbe,ezért beszereznek egy csomó betegségről leleteket,és leszázalékoltassák magukat,pedig ez a legrosszabb amit tehetnek,mert innen egyenes út vezet a leépülés felé.

Mi a megoldás?

Tűzzünk ki célt magunk elé,lehetőleg olyat amit teljesíteni is tudunk.

Próbáljuk meg felidézni azt az időszakot a párkapcsolatunkban amikor még boldogok voltunk,és próbáljuk meg vissza hozni a múltat.

Ne nézzünk hallgassunk negatív híreket,olyan kreált családi tragédiákat ami velünk soha se fog megtörténni.

Ne legyünk irigyek,ne sajnáljuk mástól amije van,higgyük el,hogy a pénz nem boldogít,igaz jó ha van,de ha hiszünk benne akkor a jó Isten biztosan megsegít.

Ne azon gyötrődjünk,hogy mi  hiányzik, hanem  örüljünk annak amink van!

Minden rossz dolognak ami történik velünk a jó oldalát nézzük,például:a pohár nem félig üres,hanem félig tele van,ha elvesztem az egyik kezem akkor annak örülök,hogy milyen jó,hogy a másik legalább még meg maradt,stb.

Második a tiszta levegő a helyes légzés.

A legfontosabb a helyes légzés ami segíti a testet abban,hogy megfelelő mennyiségű energiát (csí-t) vegyünk magunkhoz,és ezt az energiát akadálytalanul áramoltassuk egész testünkben.

A légzőgyakorlatok hatására fizikai és szellemi megfiatalodás jön létre.

A legfontosabb követelmény,hogy mindig orron keresztül lélegezzünk,és minél lassabban,a levegő vételek között rövid szünetet tartsunk,

Egyes tanítások szerint minden embernél megvan határozva,hogy hányszor vehet levegőt egész életében, tehát minél lassabban vesszük a levegőt annál tovább élünk.

Ha az általam ajánlott gyakorlatsort rendszeresen elvégzik akkor az elég is az egészség megőrzéséhez,a gyógyuláshoz.

 Harmadik a tiszta víz,jó minőségű folyadék bevitel.

A szem üvegteste 99%az agy78% a szív 77% vizet tartalmaz, ezért olyan vízre van szüksége a szervezetnek ami nem károsítja az egészséget hanem megőrzi sőt javítja.

Nézzük a vízkövet Magyarország nagy részén kemény a víz ami azt jelenti,hogy a vízkő bizony kicsapódik,csak nézzük meg egy vízforraló edény falát,vagy egy kávéfőzőt,vagy sokan például megveszik a drága zuhany panelt és egy fél év múlva nem tudják használni mert bedugul.

Nem semmiért van az epekő, és vesekő sem hisz az emberi testben is az emésztés soron hő keletkezik így a vízkőnek valahol ki kell csapódnia.

Lehet,hogy sokan nem tudják de erre is van megoldás, egy egyszerű bárhol kapható víztisztító kancsó is elég

Én minden nap ébredéskor megiszom két pohár háromdecis vizet,már évek óta,így tapasztalatból mondhatom,hogy nagyon jó a hatása már el se tudnám hagyni  annyira megszoktam. Sőt már a szerelmem is rászokott igaz ő csak egy pohárral iszik és azóta nincs refluxos panasza.

Negyedik a helyes táplálkozás.

A táplálkozásban rendkívül fontos a helyes savas lúgos  egyensúly megtalálása,ha túl savas ételeket eszünk akkor előbb utóbb a szervezetünk megbetegszik,ezért figyeljünk oda az ételek PH értélére.

Szervezetünk az éléshez szükséges energia nagy részét,vízből és élelemből állítja elő elő ezért nem mindegy milyen minőségű élelmiszert fogyasztunk,óvakodjunk az úgynevezett "mű kajáktól",a legjobb az lenne ha mindenki a saját maga által termelt élelmiszert fogyasztaná.

Az étkezésről nekem egyébként saját véleményem van ami nem egyezik a kutatók,és"szakértők" véleményével.

Szerintem csak akkor együnk amikor éhesek vagyunk,és csak annyit,hogy ne legyünk éhesek,vagyis soha se együk magunkat degeszre.

Fontos,hogy jól rágjuk meg az elfogyasztott ételt,élvezzük az ízeket ne habzsoljunk.

Csak azt együk ami jól esik amit szeretünk,hisz az undorral,vagy kényszerből megevett étel méreggé válik a szervezetünkbe.

Szerintem az ember a mindenevők csoportjába tartozik,mivel  zúzája és kérődző gyomra  sincs.ezért ehet húst igaz a sertés hússal csak óvatosan,mert az megnöveli nagyon a húgysav szintet és köszvényesek leszünk.

A nyers zöldségekről annyit mondhatok,hogy én egyáltalán nem ehetek mivel az csak a vastagbélben emésztődik,nekem pedig a vékonybelem perforált.

Egyszer  hallgattam a dietetikus tanácsára ,hogy egyek sok nyers zöldséget,aztán amikor a sipolyom bedugult a sárgarépa daraboktól,kaptam egy hashártya gyulladást, egy hétig nyomtam az ágyat,én azóta meghagyom a nyers zöldséget a nyulaknak.

Sokan nem tudják mit jelent a teljes kiőrlésű, hát azt,hogy minden benne van! A madarak, bogarak ürüléke a gabona haja , talán még egy kis pelyva is. Régen csak a szegények ettek ilyet! A barna kenyér volt 3,6 forint a fehér pedig 10,4 forint.

Mindent meg lehet enni ami jól esik csak nem szabad túlzásba vinni!

Szerintem nagyon sokan mozgás hiány miatt híznak el,mert csak esznek,de nem végeznek semmilyen rendszeres testedzést,az evés ivás tölti ki az életük nagy részét.

Nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk!