Szemtorna, ahogyan én végzem.

A sok műtét, no meg a korom miatt egyre rosszabbul kezdtem látni.

Eleinte jó volt az édesanyám szemüvege, de két évvel ezelőtt, már azzal sem láttam.

Ezért elkezdtem a taoista szemgyakorlatokat végezni, és láss csodát, egyre jobban kezdtem újra megismerni a körülöttem lévő világot.

Ma már ott tartok, hogy nincs szükségem szemüvegre, igaz ezért hetente ötször tornáztatni kell a szemem.

A gyakorlat nem teljesen egyezik meg az eredetivel egy kicsit módosítottam, rajta miután megnéztem egy videót, és onnan is vettem át egy-két szerintem jó ötletet.

Ha nekem működik, akkor másoknak is működnie kell a lényeg itt a kitartás, nem szabad abba hagyni, mert akkor újra kezd romlani a szemünk.

Szerintem napi tíz perc a szemünk egészségéért nem sok.

A szemek a máj nyílásai. A szembajban szenvedőknek gyakran van máj baja is..

A harag a rossz májműködésből ered, akik túl sokat használják a szemüket, gyakran mérgesek. A gyakorlat egyszerre erősíti a szemet, a májat és segít megelőzni számos betegséget, a szürke hályogot, az asztigmatizmust, a rövidlátást, a glukomát, a rossz vérkeringést (karikás szem).

Lehetőleg háttal az ablaknak üljünk le kényelmesen, és mindig ugyanott végezzük el a gyakorlatot, mert így tudjuk érzékelni könnyedén szemünk javulását, hisz egyre nagyobb területet fogunk ugyanarról a helyről belátni.

1, Keressük meg a képen látható pontokat. itt a szemüregnél a csonton érezni fogunk egy kis mélyedést, ha megnyomjuk és fáj, akkor az valamilyen görcsöt jelent.

2, Az (A) pontnál hüvelykujjunkkal erősen nyomjuk, meg számoljunk tízig, majd háromszor tízig masszírozzuk. A (B) pontnál a mutatóujjunkkal végezzük el ugyanúgy a masszírozást.

Hasonlóan folytassuk a (C-D) pontoknál is.

3, Helyezzük középső ujjunkat a halántékunkra a szemöldök vonalát követve, elérünk a fej egy kis mélyedéséhez, nyomjuk, masszírozzuk úgy, mint a többi pontot.

4, Mindkét mutató ujjunkat helyezzük a harmadik szemünkhöz, és ezt is ugyanúgy masszírozzuk.

5, A mutató, középső, és gyűrűs ujjunkkal körkörösen masszírozzuk a szem körüli csontot, bentről kifelé, a szem belső sarkától kezdve. Vigyázat, mert ha fordítva csináljuk, akkor rácosodni fog a szemünk környéke

.

 

A szemkörüli A-és B pontot diagnózisuk felállítására is használják, ha ezek a pontok fájdalmasak, akkor csak óvatosan masszírozzuk.

Szürke hályog esetén ezeket, a gyakorlatokat naponta legalább húsz percig kell végezni.

Ezután mindkét gyűrűs ujjunkkal keressük meg az alábbi 4-es intelligencia pontot, a koponyacsont alsó részénél, ez a pont ellazítja a szem körüli izmokat, feszültségeket, valamint megtámasztjuk vele a fejünket, hogy ne mozduljon arra amerre nézni, akarunk.

 

 

Most kezdjünk el nézni 12-12 szer a képen látható irányokba, a szem lazán és könnyedén mozogjon, Amikor nézés irányt váltunk pislogjunk mindig 12-ig számolva,

 

A képen nincs rajta, de én a körbe nézés előtt még téglalapformát is nézek.

Végül dörzsöljük össze erőteljesen a tenyerünket és takarjuk el vele a szemünket, de vigyázzunk, ne nyomjuk a szemgolyónkat.

Maradjunk így legalább három percig, közben kérhetjük az Isteni gyógyító energiát.

A szövege az alábbi.

Áradjon az Isteni gyógyító energia a mentál világból az én mentál testembe, onnan íródjon át az asztrál testembe, majd a fizikai testembe. Most és itt a mai naptól, egyre jobban aktiválja a látó érzékemet, erősítse a látásomat, és állítsa be a szemem üvegtestének méretét úgy, hogy a fényt az ideghártyán érzékelje. A legmagasabb áldás megvalósulása nevében,

 Aaammmeeen, hatszor rezegtetve..